birgersblogg.blogg.se

2014-06-06
22:55:00

Sadel på travhästen

Dagen till ära drar jag på mig min rosa pike'. Inte mest för att jag tycker det passar när man lägger sadel på hästen, utan mer för att jag fått vinfläckar på den som inte går bort i tvätten. 
Hur som helst gick det bra med sadel, vi tar det ju lite lugnt så vi satt inte upp utan la bara lite extra tyngd och Maja klättrade upp på en pall för att komma över hästen och vifta lite med armarna. Den enda reaktionen blev en träningssugen häst som jag fick vädra några (34) varv i paddocken. Ida hakade på med ponnyn Bella som numer med travhästen är ler och långhalm....Ler och långhalm, säger man så, eller blandar jag ihop det nu? Ler och långhalm? skriver man långhalm föreslår telefonen Långholmen. Där ligger det väll ett nerlagt fängelse, typiskt.
Travhästen fick ju ett sår på vänster bak så ordentlig travträning tar vi det lite lugnt med ett tag till. Blir sugen på att köpa en häst till....

2014-06-01
22:20:17

tidningen "Allt om travsport" var inge bra

Har man inte så mycket erfarenhet så får man försöka förkovra sig genom att läsa. Ett försök var att köpa tidningen "allt om travsport" men det skall jag inte göra igen, för den var som sagt inte bra. Inte kul.
Ska man utrycka det milt så var det ett annonsorgan med könslösa artiklar med travöverskrifter. Den blir inte långlivad om den fortsätter så där. Nä "fy fan" som Ida säger ibland.
Jag lånade däremot en hög med böcker på bilioteket, mycket skit där med, men man skall vara glad att vi har en bibbla. Bästa boken var "Travhästens nycklar" av KG Holgersson som lättsamt berättar hur man kan hantera sin häst. Nu behöver jag gå på bibblan igen och låna bok om sårskador för det har travhästen fått ett på vänster bak, ett sår alltså. En liten skada i hagen som fördröjer träningen lite granna, men för att hålla igång, kankse mest hanteringen, så gick vi några varv på ridbanan hemma i Kalan idag samt att vi la grunderna för lite longering i framtiden.
 
Maja har tagit bilden.
 
När jag ändå är inne på böcker så har jag läst två bra böcker till under semestern. Den ena var "Munken som sålde sin Ferrari" av Robin Sharma och den andra var "Think Big" av Bill Zanker och Donald Trump. Två ganska tydliga kontraster men rackarns läsvärda bägge två.